Friday, February 28, 2014

Äkkigallerian avoin teoshaku

This message is for artists who identify themselves as Finnish:


Jyväskyläläinen nomadi taidegalleria Äkkigalleria laajentaa reviiriään kotosuomen ulkopuolelle.
Olemme kiinnostuneet Sinun teoksista, jos ne täyttävät seuraavat kriteerit:

Teosehdotuksen on oltava

- rohkea
- uusi
- helposti liikuteltavissa paikasta a paikkaan b
- suomalainen. Taiteilija itse päättää, onko hän suomalainen. Suomalaisuuden määrittely on jokaisen henkilökohtainen asia. Emme kysele henkilökohtaisuuksia.

Teokset saavat olla

- riskejä ottavia
- uutta kokeilevia
- vanhaa muokkaavia
- rajoja rikkovia
- sisällöltään ja/tai materiaaliltaan mielenkiintoisia
- kevyitä (sisältö saa olla painavaa)
- tilateoksia, jos ne pystyy kuljettamaan pienessä tilassa ja ovat kevyitä. Tilateokset voivat olla paikan päällä koottavia. Äkkigalleria voi suorittaa teosten kasaamisen/ripustamisen, jos Taiteilija antaa tarkkaa ohjeet, ja ripustus on maalaisjärjellä ja perusvälineistöllä hoidettavissa. Teoksen pitää olla ripustuksen suhteen joustava johtuen tilan suomista mahdollisuuksista tai asettamista rajoituksista.
- särkyviä, jos teosten kuuluu särkyä
- tulostettavia (suurempikokoisten tulostus saattaa onnistua kohdemaassa)
- ihan mitä taiteenlajia vain. Jos teoksesi perustuu teknologiaan, jota ei löydy lähikaupasta/kotoa, niin taiteilija järjestää sopivat laitteistot näyttelytilaan xxxxx:n kilometrin päähän kotosuomesta (’kotoa löytyvistä’ laitteistoista voi käydä diplomaattisia neuvotteluja kanssamme).

Jos Sinulla on tietoa tai idea kriteerejä vastaavasta suomalaisesta nykytaiteesta, niin lähesty meitä sanallisesti ja/tai kuvallisesti (akkigalleria(at)gmai(dot)com).

Mielenkiintoisimmat ja nopeimmat ehdotukset voittavat (jokunen hiukan hitaampikin saattaa ehtiä mukaan). Näyttelyn teokset valitaan näyttelykokonaisuutta silmällä pitäen. Näyttelyn avajaiset pidetään joskus kesä-heinäkuussa, kun sopiva tila tulee vastaan jossain päin maailmaa (business as usual). Toivomme teosehdotukset huhtikuun 12. päivään mennessä. Huomioimme kaikki ehdotukset. Ja vaikka teos/teokset eivät nyt sopisi näyttelyyn, niin pidämme ehdotukset mielessä tulevien näyttelyidemme varalta.

Näyttelystä ei koidu osallistuville taiteilijoille kuluja, paitsi jos kyseessä on paikan päällä tehtävä performanssi yms, tai taiteilija haluaa osallistua avajaisiin. Tällöin hän vastaa matkakustannuksista itse.

Ja tätä taiteilijahakua saa levittää. Ideaali olisi, että taiteilijat sen näkisivät. Kiitos!


No comments:

Post a Comment