Wednesday, May 23, 2018

IMG 0064
  

Äkkigalleria 48 – Katustipendi 2018

Isaac Cordal Jyväskylässä

Vuoden 2018 Äkkigallerian Katustipenditaiteilijaksi on valittu espanjalainen Isaac Cordal, s. 1974. Cordal tunnetaan muun muassa kaupunkitilaan ilmestyvistä sementistä tehdyistä pienistä ihmisfiguureista, jotka tuntuvat elävän omaa elämäänsä muiden kaupungin asukkaiden rinnalla. He tekevät arkisia askareitaan kaupunkitilassa kuten kuka tahansa meistä. He odottelevat linja-autoa, viettävät vapaa-aikaansa, ovat matkalla töihin, osallistuvat sukulaisensa hautajaisiin tai hautovat itsemurhaa.
Laajasti maailmalla kiertänyt Cordal on nyt ensimmäistä kertaa Suomessa ja Jyväskylässä. Hänen kaupunkitilaan sijoitellut teoksensa julkaistaan Yläkaupungin Yössä Jyväskylässä 19.5.
Pienet ihmishahmot sijoittuvat Isaacin Jyväskylässä saatujen kokemusten ja inspiraation mukaan, lopulliset teosten sijoituspaikat selviävät vasta Yläkaupungin yössä. Hahmot tulevat kaupungilla vastaan ympäristöään tarkkaileville, mutta teosten sijaintia voi etsiskellä myös Äkkigallerian ja Yläkaupungin yön nettisivujen ja sosiaalisen median avustuksella tapahtumapäivänä.
Äkkigallerian katustipendi myönnetään vuosittain kekseliäästi ja omaperäisesti kaupunkitilassa toimiville taiteilijoille. Äkkigallerian stipendin tarkoituksena on tuoda taidetta kaupunkitilaan sekä elävöittää keskustelua julkisen tilan käytöstä. Ensimmäinen Äkkigallerian katustipendi myönnettiin vuonna 2011. Edelliset Katustipenditaiteilijat ovat Re-Clip, Jukka Silokunnas, Jussi Riihelä, Jim BachorA.L.I. sekä Radikaalit pistot JKL.
Isaac Cordal – Cement Eclipses
Julkistus jossain päin yläkaupunkia lauantaina 19.5. Klo 17:00.

No comments:

Post a Comment