Friday, May 19, 2017

Katustipendi 2017 – RADIKAALI PISTOT

The RADIKALLI PISTOT are this year's katustipendi recipients.


Katustipendi 2017

Vuoden 2017 Katustipendin saa feministinen ompeluseura Radikaalit pistot, Jyväskylä. Stipendi julkistetaan Yläkaupungin Yössä kampuksen urheilukentän laitamilla Fabulous-verhon katveessa lauantaina klo 16:30.
Radikaalit pistot on feministinen ompeluseura, joka kokoontuu Jyväskylän keskusta-alueen eri paikoissa tekemään merkityksellisiä ja voimauttavia käsitöitä. Kirjontatöillä ilmaistaan itseään tai tehdään jotain jolla on sanomaa. Radikaalien pistojen tapaamisissa viedään kodin piiriin mielletty työskentely ulos ja tehdään siitä julkista kokoontumispaikkojen kautta, käsitöiden julkaisumedian kautta, ja sen kautta mihin fyysiset työt kohdistuvat.
Tekstiilityöskentelyn vieminen ulos murtaa ehkä vielä jämähtäneitä mielikuvia käsityöperinteestä ja se löytää paikkansa uudessa kontekstissaan esimerkiksi katutaiteena. Radikaalien pistojen tapaamisten myötä myös elävöitetään kaupunkikulttuuria osallistavalla tekemisellä ja viedään vanhaa osaamista omannäköisesti eteenpäin. Ompeluseuran tapaamiset ovat avoimia kaikille kiinnostuneille osaamistasosta riippumatta.
Äkkigallerian katustipendi myönnetään vuosittain kekseliäästi ja omaperäisesti kaupunkitilassa toimiville taiteilijoille. Äkkigallerian stipendin tarkoituksena on tuoda taidetta kaupunkitilaan sekä elävöittää keskustelua julkisen tilan käytöstä. Ensimmäinen Äkkigallerian katustipendi myönnettiin vuonna 2011. Edelliset Katustipendi-taiteilijat ovat Re-Clip, Jukka Silokunnas, Jussi Riihelä, Jim Bachor ja ALI.
lauantai, 20.05.2017
klo 16:30
Julkistaminen kampuksen urheilukentän laitamilla Fabulous-verhon katveessa Jyväskylässä
Tervetuloa!

No comments:

Post a Comment