Thursday, March 10, 2011

Avoin teoshaku: Suomalaista uuskansallisromantiikkaa

Suomalaista taidetta suomalaisista suomalaisille


Kansallisromantiikan ajan taiteilija hakeutui kaupunkien laidoille, maaseudulle ja erämaihin etsimään ja löytämään suomalaisen identiteetin juuria ja tulevaisuuden perustaa. Näiden taiteilijoiden työn tuloksena suomalaiset löysivät päämäärän suomalaisuudelleen. Taiteilijat muuttivat maaseudun köyhyyden ja rajaseutujen karuuden yhtenäiseksi tarinaksi suomalaisuudesta periksi antamattomana ja itsenäisenä kansana ankaran, mutta kauniin luonnon keskellä.

Sittemmin suomalaisen identiteetin rakennusaineet ovat pirstaloituneet muutamasta haaveellisesta mielikuvasta miljooniksi mielikuviksi.

Haluamme nyt luoda katseen perussuomalaiseen elämän menoon. Haluamme nähdä suomalaisuuden koko kuvan. Haluamme nähdä suomalaisia elämässä suomalaista elämää vuosituhannen vaihteen jälkeisessä Suomessa. Haluamme esitellä suomalaista taidetta suomalaisista suomalaisille.

Perussuomalaisuudessa saattaa pilkahtaa yllättäen postmoderni ajatus.

Lähettäkää teos- ja/tai projekti-ehdotuksenne osoitteella akkigalleria(at)gmail.com 1.5.2011 mennessä. Teos/teokset tulee pystyä toteuttamaan nopeassa aikataulussa.

1 comment:

  1. Hauska-hyvä idea. Odotan mielenkiinnolla uuskansallisromattista näyttelyänne!

    ReplyDelete